istiridye mantar tohumu Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
istiridye mantar tohumu Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu tasarrufı ve faydaları, ziraat ve afiyet meydanında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki tetkikatın artmasıyla baş başa, potansiyeli daha da ortaya çıkacaktır.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi dokumalır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel kayranı kapatılır.1,5 mahiye süreç sonunda ise mantarlar toplanmak bağırsakin hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: Eğer hazır bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak orantılı bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun kullanmaı ve esenladığı faydalar, hem zirai üretim hem bile dirimlik açısından dikkate ölçü özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı beslemek istiyorsanız sizler bağırsakin detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL ortada başkalık göstermektedir.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile faik rakamlarda kulaklıç sağlama puntı sizi bekliyor. Detaylı bilgelik bâtınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi temeltan sonra okumanız salık ederiz.
Hatta tohum kısaca misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.
· Alev ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoğunlukla 18-24°C arasında bir sıcaklıkta more info yetişir. Ayrıca, zeminı zulmet bir yerde tutun.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı bitirmek bağırsakin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, organik atıkları görmek ve toprağın standardını tezyit etmek derunin kullanılmaktadır.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak temiz bir platform oluşturduğunuzdan tehlikesiz olun. Tahıllar ve misel bir güzel karıştırılmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye sahip tohumları seçin. Bu ekseri mantar yetiştirme kitleriyle birlikte gelir veya çeşitli vandözlardan temin edilebilir.
· Plastik Torba veya Sahte: Yetiştirme zeminını nemli bağlamak ve muvafık koşulları bulmak bağırsakin kullanılır.